ΝΕΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
- Super User
- Hits: 8387
- Κατηγορία: Σεμινάρια
Δωρεάν Σεμινάριο "ΝΕΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ"
το Σάββατο 03/05 στις 5.00 μμ στον Πολυχώρο Ecovision – net Παπαδά 1-3 & Μεσογείων, Νέο Ψυχικό.
Ξέρετε ότι μπορούμε να ζήσουμε πολύ περισσότερα χρόνια υγιείς και ωραίοι;
Ξέρετε ότι μπορούμε να φτάσουμε σε βαθιά γεράματα με νεανική και λαμπερή επιδερμίδα;
Ξέρετε ότι μπορούμε να σταματήσουμε την οστεοπόρωση;
Ξέρετε ότι μπορούμε να προλάβουμε τον καρκίνο, την αθηροσκλήρωση και τα καρδιακά επεισόδια;
Ξέρετε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε στην εμμηνόπαυση, στα εγκεφαλικά, στο διαβήτη τύπου ΙΙ, την προστατίτιδα;
Για απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτήματα, όπως και σε δικές σας προσωπικές απορίες, ελάτε το Σάββατο στις 5.00 μμ στον Πολυχώρο Ecovision-net στο δωρεάν σεμινάριο με εξειδικευμένη Ρωσίδα γιατρό, Όλγα Κασίμοβα - Αναγνωστάκη.
Θέσεις Περιορισμένες
Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε μαζί μας:
6980407744 Αλμπένα Δημήτροβα και
6975922867 Αναστασία Τηνίου
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑΣ
"ΠΕΠΤΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΠΕΠΤΙΔΙΑ - Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ"
Olga Kasimova
Ομιλήτρια: Όλγα Κασίμοβα - Αναγνωστάκη
Προληπτική ιατρική (χειρούργος γενικής ιατρικής) ειδική συνεργάτης του Ρωσικού ερευνητικού κέντρου NPCRIZ, για τα τριπεπτίδια.
Τα πεπτίδια είναι ενώσεις αμινοξέων που ενώνονται μεταξύ τους με τον λεγόμενο πεπτιδικό δεσμό η δεσμό συμπύκνωσης, όπου ταυτόχρονα συντίθεται και αποβάλλεται ένα μόριο νερού από την ένωση των δύο αμινοξέων. Κατά την ένωση τριών αμινοξέων αποβάλλονται δύο μόρια νερού κοκ.
Τα αμινοξέα είναι οι δομικές μονάδες των πρωτεϊνών που με την σειρά τους είναι οι δομικές μονάδες των κυττάρων. Έχουν ανιχνευτεί μέχρι σήμερα τουλάχιστον είκοσι διαφορετικά αμινοξέα που με τους πεπτιδικούς δεσμούς συνθέτουν τον τεράστιο αριθμό των πρωτεϊνών.
Την ακολουθία των αμινοξέων, δηλαδή τον συγκεκριμένο πολυπεπτιδικό δεσμό, που απαρτίζει κάθε πρωτεΐνη δίνει ένα γονίδιο του γενετικού κώδικα DNA.
Όλα τα αμινοξέα περιέχουν Άνθρακα, Άζωτο, Υδρογόνο, Οξυγόνο και τα περισσότερα Θείο. Συχνά οι χημικές ενώσεις των αμινοξέων υφίστανται αλλαγές κατά την μετα- μεταγραφική τροποποίηση προτού η πρωτεΐνη λειτουργήσει στο κύτταρο η στον μηχανισμό ελέγχου της διαίρεσης του κυττάρου. Αυτές οι αλλοιώσεις οφείλονται σε διάφορους παράγοντες, όπως οι ελεύθερες ρίζες, οι ιοί, βακτηριακές μολύνσεις, ακτινοβολίες κ.ά.
Τα τριπεπτίδια είναι ενώσεις τριών αμινοξέων που παρασκευάζονται στο εργαστήριο, δεδομένου οτι ο οργανισμός συνθέτει έως διπεπτίδια για την συμπλήρωση της μεγάλης πεπτιδικής αλυσίδας. Εκεί λοιπόν που συντελείται η απαρχή της βλάβης τα τριπεπτίδια έρχονται να την αποκαταστήσουν.
Κατόπιν μακροχρόνιας έρευνας στα φημισμένα ερευνητικά κέντρα της Ρωσίας παρασκευάστηκαν ειδικά τριπεπτίδια για κάθε όργανο, ιστό και οργανικό σύστημα (θεαματική βελτίωση: Σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσο του Αλτζχάιμερ, σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, τύπου 2, αυτοάνοσα νοσήματα, καρδιαγγειακά προβλήματα, προστάτη, εκφύλιση ωχράς κηλίδας, καταρράκτη, προβλήματα κεντρικού και περιφερειακού νευρικού συστήματος κ.α.).
Η Όλγα Κασίμοβα Αναγνωστάκη θα σας μιλήσει για το ερευνητικό κέντρο που συνεργάζεται στη Ρωσία, το ιστορικό της έρευνας, για τη λειτουργικότητα των τριπεπτιδίων στην ανανέωση των κυττάρων. Ακόμα θα αναφερθεί σε ανοσιοπροστατευτικά συμπληρώματα, συμπληρώματα βιταμινών και διατροφής και τέλος για τα τριπεπτίδια στην κοσμετολογία.
Η Όλγα Κασίμοβα γεννήθηκε στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν και είναι τελειόφοιτος της ιατρικής σχολής της Τασκένδης. Σαν μέλος της φοιτητικής επιστημονικής κοινότητας συμμετείχε σε έρευνα μεταμόσχευσης νεφρών. Μετά την αναγνώριση του πτυχίου της χειρουργικής, εργάστηκε 6 μήνες ως χειρουργός στην Τασκένδη.
Κατά την διάρκεια των σπουδών της παντρεύτηκε τον σύζυγό της πολιτικό μηχανικό κ. Αναγνωστάκη. Μετακόμισε στην Ελλάδα όπου αναγνώρισε τους τίτλους σπουδών της και εργάστηκε δύο χρόνια σαν αγροτική ιατρός. Ακολούθως εργάστηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ για έξι χρόνια όπου ολοκλήρωσε την ειδικότητα της χειρουργού.
Από το 1983 λειτουργεί σαν ελεύθερη επαγγελματίας με προσανατολισμό στην προληπτική ιατρική.
Το 2008 άρχισε μετεκπαίδευση στο πανεπιστήμιο PatrissaLouloumpa της Μόσχας σε θέματα ανιάτων και χρόνιων παθήσεων.
Από το 2011 είναι συνεργάτης του ερευνητικού κέντρου NPCRIZ στα πλαίσια ανανέωσης των κυττάρων-ιστών και συστημάτων του ζωντανού οργανισμού.
Είναι ενεργό μέλος της Ρωσικής κοινότητας στην Ελλάδα και μητέρα τεσσάρων παιδιών εκ των οποίων τα τρία είναι γιατροί και το τέταρτο σπουδάζει ιατρική.